کاهش مخاطبان سینما؛ آیا زنگ خطر به صدا درآمده است؟
گروه: سینما | کد خبر: 15040 | ۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
در ۹ ماه گذشته فروش کل سینمای ایران به ۳۱۲ میلیارد و ۳۱۷ میلیون تومان رسیده است.
به گزارش فیلم۲۴، در ۹ ماه گذشته فروش کل سینمای ایران به ۳۱۲ میلیارد و ۳۱۷ میلیون تومان رسیده و بیش از ۱۰ میلیون و ۴۴۰ هزار نفر هم به تماشای فیلمهای اکران شده نشستهاند.
با نگاهی به آمار فروش گیشه سینما در سال ۹۸ میبینیم تا قبل از اسفندماه و همهگیری کرونا با اکران ۷۴ فیلم سینمایی ۲۶ میلیون و ۶۹ هزار و ۴۲۷ مخاطب موفق شدند به سینماها بروند و میزان فروش فیلمها ۲۹۷ میلیارد و ۹۴۴ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان بود.
بر اساس این آمارها میبینیم تعداد مخاطبان در ۹ ماه اول سال ۹۸ حدود ۲۰ میلیون نفر بوده و حالا در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۱ این رقم به ۱۰ میلیون نفر رسیده است. یعنی تعداد تماشاگران سینما نسبت به سال ۹۸ به نصف کاهش پیدا کرده است.
در دو سال گذشته خبر تعطیلی یا تغییر کاربری چند سینمای قدیمی سر و صدای زیادی داشت، اما رکود اقتصادی سینما در کنار هزینههای بالای نگهداری و تجهیز سالنها، در دوران کرونا تشدید شد و فقط سال قبل حدود ۲۰ سینمادار متقاضی انحلال یا تغییر کاربری سالنهای خود شدند. سینماهای صحرا، پایتخت، پردیسکیان، ماندانا، ایران، عصر جدید، پارس، حافظ، میلاد و کارون در تهران از جمله متقاضیان برای انحلال یا تغییر کاربری هستند.
سخنگوی انجمن سینماداران در این باره معتقد است: «عصر جدید» یکی از سینماهایی است که درخواست انحلال داشته و با این درخواست هم موافقت شده است. وقت آن است که دولت حمایت کند تا سینمادار رغبتی به تغییر کاربری یا انحلال نداشته باشد. ما در این سالها فقط با علاقه توانستیم سینماها را حفظ کنیم و تا جایی که ممکن بود برای سرپا نگه داشتن آنها تلاش کردیم اما هزینهها واقعا سرسامآور است و نمیتوان اینطور ادامه داد.
همچنین محمدحسین فرحبخش در واکنشی تند گفت: همه کسانی که از نوستالژی این سینما صحبت میکنند دروغ میگویند چون اگر اینطور بود در این سالها میآمدند و در “عصر جدید” فیلم میدیدند.
در سال ۹۹ خبر صدور حکم تخریب سینما ایران در لالهزار هم منتشر شد و سینما «بولوار» در بولوار کشاورز هم که زمانی یکی از سینماهای مدرن تهران بود، تغییر کاربری پیدا کرد و به مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران تبدیل شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید