روز ششم فجر چه گذشت؛ از نقص فنی یک فیلم تا حذف صدای خواننده
گروه: ---, -, سینما, جشنواره فیلم فجر | کد خبر: 135352 | تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱:۲۳
ششمین روز جشنواره فیلم فجر با حوادثی چون قطع چند دقیقهای پخش فیلم «ناتور دشت» و حذف صدای یک خواننده همراه بود.
به گزارش فیلم ۲۴، صبح چهارشنبه ۱۷ بهمنماه، فیلم کمدی «کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان در مرکز همایشهای برج میلاد (سینمای رسانه) به نمایش درآمد. این فیلم که به مسئله رحم اجارهای میپردازد، با استقبال مخاطبان مواجه شد. نشست پرسش و پاسخ این فیلم برای اولین بار در طول ۶ روز جشنواره توسط فرزاد حسنی اجرا شد. حسنی در ابتدا ابراز تمایل کرد که پرسشها از سوی خبرنگاران مطرح شود، اما این اجازه داده نشد.
واکنش به استفاده از کلمات ناشایست در فیلم
اولین پرسش مطرح شده در نشست، درباره استفاده از کلمات ناشایست مانند «آشغال» در فیلم بود. این سوال با واکنش تعجببرانگیز برخی عوامل از جمله محسن کیایی همراه شد. ابراهیم عامریان در پاسخ گفت: «نمیدانم منظور چه کلماتی است، چون ما مدتهاست تلاش میکنیم چنین چیزهایی نداشته باشیم. با این حال، برای نسخه اکران سعی میکنیم همان کلمه آشغال را اصلاح کنیم.»
عامریان در پاسخ به این سوال که آیا نمیخواهد در پرداخت کمدیهایش رویکرد دیگری را انتخاب کند، بیان کرد: «خود من هم به فیلمم نخندیدم، چون صدای سالن آنقدر بد بود که لاین موسیقی ما خیلی بالاتر بود. اما در سینماهای مردمی بازخورد خوبی گرفتیم. فکر میکنم طرح معضلات اجتماعی در قالب کمدی جواب میدهد، چون حداقل باعث میشود که آن مسئله دیده شود.» او همچنین اضافه کرد که فیلمهای کمدی در این چند سال، سینما را نجات دادند.
مهران غفوریان: محدودیتهای سینمای کمدی زیاد است
مهران غفوریان در پاسخ به سوالی درباره موفقیت سینمای کمدی نسبت به دیگر ژانرها گفت: «این برتری وجود نداشته، چون محدودیت در سینمای کمدی ما خیلی زیاد است. همه ما در یکجا زندگی میکنیم، با سینمایی که همه میشناسیم. ما تلاش خود را انجام میدهیم تا از هر آنچه دستمایه نداریم، کار کمدی بسازیم.» او همچنین درباره سطحی شدن سینمای کمدی گفت: «هیچ جایی از فیلم نیست که ما تلاش خود را برای خنداندن مخاطب انجام نداده باشیم. خوشحال کردن مردم هدف ما بوده، چون مردم ما سختی زیاد کشیدهاند و مشکلات اقتصادی آنها را خفه کرده است.»
محسن کیایی: سینما بدون فیلمهای کمدی ضرر میکند
محسن کیایی با اشاره به حضور هفت ساله خود در جشنواره فجر گفت: «اگر فیلمهای کمدی نباشند، سینما ضرر میکند، همانطور که چند سال پیش در حال رخ دادن بود.» او همچنین درباره حضورش در بخش اجرا بیان کرد: «دغدغه من اجرا نیست. من در فضای کار هنری، چه اجرا باشد، چه نویسندگی و چه بازی، کار خود را به درستی انجام میدهم.»
محمدرضا داودنژاد: فیلم کمدی در ایران سخت ساخته میشود
محمدرضا داودنژاد، بازیگر فیلم، در واکنش به سوالی درباره کلمات ناشایست فیلم گفت: «آیا این دوستان فکر کردند در هالیوود فیلم نگاه میکنند؟ مگر اکران کردن فیلم کمدی در ایران الکی است؟ عجیب است که میگویند چرا گفتید: «آشغال» آن هم در شرایطی که هزار گونه اتفاق بد دیگر رخ میدهد.»
رویا میرعلمی: دوست دارم یک کمدین خانم باشم
رویا میرعلمی، بازیگر فیلم، در بخش پایانی نشست گفت: «نقشهای کمدی زیادی به من پیشنهاد میشود که بابت آن خوشحالم. من همیشه دوست داشتم یک کمدین خانم باشم و برایم ارزشمند است اگر بتوانم خندهای بر لب کسی بیاورم.»
نشست خبری انیمیشن «پسر دلفینی ۲»
نشست خبری انیمیشن «پسر دلفینی ۲» با حضور تعدادی از عوامل این انیمیشن در برج میلاد سینما اصحاب رسانه برگزار شد. محمد خیراندیش، کارگردان انیمیشن، در پاسخ به انتقادی مبنی بر کپی بودن این اثر گفت: «برخی معتقدند کار ما از روی یک انیمیشن خارجی کپی شده است، در حالی که ما خیلی زودتر و بعد از کرونا کار را کلید زدیم.»
همدانی در مورد نبودن اسم شروین حاجیپور در تیتراژ پایانی این انیمیشن گفت: تیتراژ امروز موقتی بود که با صدای شروین حاجیپور هم نبود اما به دنبال مجوز هستیم و ایشان هم مجوزهای لازم را گرفته و در نسخه اکران نوروزی که ۸اسفند خواهد بود، حتما تیتراژ پایانی با صدای شروین حاجیپور خواهد بود.
شست خبری فیلم «ناتور دشت»
عصر چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه، فیلم «ناتور دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان در مرکز همایشهای برج میلاد سینمایی رسانهها رونمایی شد. این فیلم بر اساس یک ماجرای واقعی نوشته شده بود و به کودکی ربایی دختری به نام یسنا در نکا ارتباط پیدا میکرد. در این فیلم هادی حجازی فر، میرسعید مولویان، علی مصفا و بابک کریمی بازی کرده بودند.
علی صالحی، یکی از بازیگران فیلم با ابراز خوشنودی از اینکه پس از ۳۰ سال کار حرفهای اولین بار در جشنواره فجر حضور دارد، گفت: اولین بار در سال ۷۷ با رسول ملاقلیپور کار کردم ولی بعد از آن در مسیر حرفهای مرا راه ندادند. من قبل از صحبت برای حضور در این پروژه ، در مسیر یک مجموعه کمدی با دستمزدی وسوسه برانگیز بودم ولی قبل از آن به خاطر پیشنهادی که شده بود با آقای خردمندان صحبت کردم و در مدت ۱۰ دقیقه بازی در این نقش را پذیرفتم. بخصوص آنکه وجه مشترکی با این نقش در ارادت به امام رضا(ع) داشتم. من این نقش را تا جایی که امکانش بود زندگی کردم.
میرسعید مولویان نیز که شخصیت منفی این فیلم را بازی میکرد و در نشست حضور داشت، بیان کرد: من ابتدا باید درباره عدم حضورم در گذشته و شاید آینده این را توضیح دهم که نبودنم به این دلیل است که کمی از جمعیت ترس دارم و عذر مرا بپذیرید.
او درباره اینکه گفته شد از الان نامزد جایزه بازیگری است، گفت: من بیش از هر چیز امیدوارم فیلم آنطور که باید به حقش برسد ولی به هر حال من هم از نامزد شدم لذت میبرم.
خردمندان درباره اینکه آیا فیلمنامهاش اقتباس آزاد از زمان ناتور دشت است، گفت: این فیلم اقتباس نیست. ما از یک مفهومی استفاده کردیم که در رمان ناتور دشت سلینجر وجود دارد. جالب است بدانید کلمه ناتور دشت اصطلاحی است که در ادبیات کهن ما وجود دارد؛ یعنی خیلی قبلتر در بوستان سعدی و در باب پنجم به کار رفته است که در آنجا ناتور به معنای نگهبان است.
او افزود: ناتور دشت جزء ۱۰ رمان برتر من است و همه چیز فراهم بود که اسم فیلم خود را از این وام بگیرم.
فرجی، تهیهکننده فیلم همچنین با تقدیر از حوزه هنری برای پیشنهاد این سوژه گفت: برای من عجیب بود که وقتی نام فیلم مطرح شد همه آن را به رمان سلینجر ارتباط میدادند اما کسی با این واژه در ادبیات خودمان مواجه نشده است.
او همچنین با توجه به اتفاقی که حین پخش فیلمش رخ داد ابراز امیدواری کرد که اگر سال آینده قرار است باز هم مرکز همایشهای برج میلاد برای جشنواره در نظر گرفته شود برای جلوگیری از این اتفاقها فکری شود.
در نشست فیلم یک پیام صوتی از هادی حجازیفر پخش شد که بابت نبودنش در نشست عذرخواهی کرد و گفت که به دلیل فیلمبرداری و فاصله مکانی نتوانسته خود را به سینمای رسانه برساند.
درباره هادی حجازیفر گفته شد که برای سکانس پایانی که بتون روی او در چاه ریخته میشود قصد بر این بود از بدلکار استفاده شود ولی او خودش آن صحنه را بازی کرده است.
نشست خبری فیلم «مرد آرام»
نشست خبری فیلم «مرد آرام» با حضور عوامل این فیلم همزمان با جشنواره فیلم فجر در برج میلاد؛ سینمای اصحاب رسانه برگزار شد. بهنوش صادقی، کارگردان فیلم، در خصوص این فیلم توضیح داد: «سینما برای بیان مرزها است و ما در این فیلم فقط موضوعمان مهاجران افغانستان نبود، بلکه به دنبال حقوق اولیه انسانها بودیم.»
بیتا عزیز، بازیگر این فیلم، گفت: «این فیلم یک دغدغه مهم دارد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد و در کشور خودمان هم برخی از این موضوعات وجود دارد.»
مهدی هاشمی: فیلمهای جدی در سینما کم شدهاند
مهدی هاشمی، بازیگر اصلی این فیلم، گفت: «فیلمهای جدی که نگاه درستی به زندگی انسانی داشته باشد، خیلی وجود ندارد. از این جهت ما دوست داشتیم این فیلم بعد از سه سال ساخته شود.»
شمیلا شیرزاد: مهدی هاشمی به من کمک زیادی کرد
شمیلا شیرزاد، بازیگر افغانستانی این فیلم، گفت: «من تعریف آقای هاشمی را زیاد شنیده بودم و میدانستم یکی از بهترین بازیگران ایران است. در خیلی از سکانسها ایشان من را راهنمایی و به بازی من کمک کردند.»
محمد صادقی: طراحی صحنه فیلم ۶ ماه طول کشید
محمد صادقی، طراح صحنه فیلم، گفت: «برای طراحی صحنه این فیلم نزدیک ۶ ماه در افغانستان بودم و بر اساس قصه و فیلمنامه به طراحی صحنه و رنگبندیها پرداختم.»
این گزارش جامع به بررسی نشستهای خبری فیلمهای «کفایت مذاکرات»، «پسر دلفینی ۲»، «ناتور دشت» و «مرد آرام» در جشنواره فیلم فجر پرداخت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید